1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.

Molnár Klára: 06-30-438-9514
 Vörös Károly: 06-30-287-7426

E-mail:
info@angyalfeny.hu
                     molnarklara@t-online.hu
              vkarcsi@t-online.hu

Bach-virágterápia

Belső harmónia visszaállítása Bach-virág esszenciákkalDr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos nevéhez és felfedezéséhez tartozik a 38 alap, illetve az 1 összetett virágesszencia. Edward Bach felismerte, hogy a testi betegséghez mindig kapcsolódik valamilyen érzelmi-lelki probléma, mely ha megfelelő oldásra kerül, akkor a fizikai szint is javulást mutat.

A virágok rezgéseikkel gyógyítanak, segítik a diszharmonikus érzések áthangolását, megemelik az energetikai rendszer rezgésszintjét, és támogatásukkal a lélek megnyugszik, elindul a gyógyulás. Segítségükkel meghallhatjuk lelki iránymutatásunkat, belső hangunkat, mely alapjául szolgál a tartós javulásnak.


Az esszenciák többek között a következő lelkiállapotoknál nyújtanak hatékony segítséget

- feldolgozatlan régi sérelmek, traumák,

- félelmek, szorongás, aggodalmak,

- idegesség, nyugtalanság, türelmetlenség

- tartós harag, düh

- bizonytalanság, a jelen történései iránti érdektelenség,

- magányosság, kétségbeesés,

- kapcsolati problémák

- túlérzékenység, sértődöttség

- önbizalomhiány, önhibáztatás,

- mások boldogulása miatti túlzott aggódás,

- tanulási nehézségek, koncentráció hiánya, stb.

A gyermekgyógyászat területén is különösen jól használható a Bach virágterápia, több okból is: a gyermekkori panaszok jelentős része részben vagy egészben pszichés panaszokra vezethető vissza (egyes becslések szerint pl. a hasfájások és a fejfájások mintegy 80%-a lelki eredetű), a gyermekek érzelmei jóval egyszerűbbek és könnyebben felismerhetőek, mint a felnőtteké (pl. félelem). A gyermekek gyorsabban reagálnak a kezelésre is.

A készítési eljárásból fakadóan az eszenciák speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport, sem egyéb allergizáló agyagot.

A Bach-virágterápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges – a teljes üveg tartalmának egyszerre történő elfogyasztása esetén sem okoz panaszokat, így a Bach-virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.

A Bach-virágeszenciák használata
Az összeállított keverékből naponta 4 x 4 cseppet kell egy pohár vízbe csepegtetni, és lassan kortyonként meginni. Ha nincs kéznél pohár víz, az esszencia közvetlenül a szájba (nyelv alá) is adható.
A cseppek hatásukat rendszeres szedés mellett tudják kifejteni, a napi 4 x 4 csepp megfelel a rendszeres szedésnek. A napi négy alkalom: reggel közvetlenül felkelés után; délelőtt; délután; este lefekvés előtt.

A tárolásnál ügyeljünk a mobiltelefon, számítógép, mikrohullámú sütőtől való távoltartásra!
A szedés gyakorisága akut helyzetekben növelhető, súlyos esetben akár negyedóránként is bevehetünk belőle. (Főleg az elsősegély csepp esetében).

A 30 ml-es gyógyír napi 4 alkalommal való bevételével, körülbelül egy hónapra elegendő esszencia áll rendelkezésünkre

A Bach-virágterápia hatása és a várható reakciók
Arra a kérdésre, hogy az esszenciák pontosan milyen hatást váltanak ki, nagyon nehéz általános választ adni. Mivel mindegyik virágesszencia más, és az emberek problémái is különbözőek, a hatás sokféleképpen történhet.

Az esszenciák szedése során egyfajta energia információ íródik be az ember finom rezgésekből álló energiarendszerébe. A beíródás minden embernél más- más idő alatt megy végbe.

Egy általános terápia időtartalma három és tíz hét között van.

Akut betegségeknél, vagy akut lelkiállapotnál az első hatás 3 - 4 napon belül jelentkezik, de az sem ritka, hogy valaki 1-2 órán belül érzi a cseppek pozitív hatásait.

Krónikus, hosszan tartó betegségek esetén a terápia hónapokig, vagy akár egy- másfél évig is elhúzódhat.
A várt hatás a szedés kezdeti periódusában kétféleképen kezdődhet:
       Kezdeti túlzott javulás: melynek során a beteg úgy érzi, hogy problémái megoldódtak, a javulás látványos és gyors. Ezt a kezdeti nagyon pozitív hatást a második, harmadik hét körül visszaesés követhet, ami normálisnak tekinthető.
    Kezdeti rosszabbodás: a terápia kezdetén a betegség tünetei, vagy a lelki problémák átmenetileg felerősödnek, de hamar el is múlnak. Ezek a tünetek, a homeopátiában is megjelennek, és azt az üzenetet közvetítik felénk, hogy a cseppek hatni kezdtek.

Mindkét esetben kezdeti reakcióról van szó, amelyek után a betegség (némi hullámzást követően) egy harmonikusabb állapotot ér el.

Álmok
A virágesszenciák szedése során előfordulhat, hogy nagy jelentőséggel bíró, érdekes, színes álmokra emlékezünk. Ezeket érdemes lejegyezni, mert az álmokban sokszor értékes információkat kaphatunk arra nézve, hogy hogyan is oldjuk meg az aktuális problémánkat.
Egyéb jelek
Az álmokon kívül más reakciók is felléphetnek a virágesszenciák szedése során. Ilyenek lehetnek különböző felismerések, érzések, gondolatok, új problémák felszínre kerülése. Ezek mind azt mutatják, hogy lelkünkben elindultak a változások, és pozitív jelnek kell őket tekintenünk.

Hogyan döntsük el, meddig kell szedni egy virágkeveréket?
Ebben Edward Bach alapelveihez kell visszanyúlnunk. A lényeg az egyszerűség. A fenti kérdésre egyszerűen válaszolva: akkor hagyjuk abba a Bach virágeszenciák szedését amikor úgy érezzük, nincs már szükség rájuk. Mivel a probléma, és a megoldása is bennünk van, nyugodtan hagyatkozzunk belső megérzéseinkre.

Egyébiránt ha azt tapasztaljuk, hogy egy idő után elmarad a cseppek bevétele (és ez nem lustaságunkból, vagy hanyagságunkból történik), úgy értékelhetjük, hogy más keverékre, vagy a terápia befejezésére van szükségünk. Az is jelzésértékű lehet, ha esszenciás üvegünket elhagyjuk, vagy véletlenül összetörik.

Hogyan kerülnek kiválasztásra az adott virágok?
A tanácsadás egy személyes beszélgetéssel kezdődik, ahol előtérbe kerülnek az aktuális problémák. Majd a speciális Bach-virág kártya húzása következik. Az elmondottak és a választott Bach-virág kártyák egyaránt hozzájárulnak a megfelelő virágok kiválasztásához. Végül pedig összeállítom a szükséges esszenciakeveréket és ismertetem a használatát. Az első konzultáció körülbelül 1,5-2 óráig fog tartani.

Mi a teendő az első beszélgetés után?
Az első találkozás után 3-4 hétig hagyjuk dolgozni az adott keveréket, aztán egy újbóli konzultáción (1,5 óra) felmérem az aktuális állapotot, és ha szükséges, új cseppeket adok. A gyógyulás több hónapig is eltarthat, attól függően, hogy milyen mélyen van a probléma gyökere.

A tanácsadás díja:
- mely tartalmazza a tanácsadás és az eszenciakeverék díját: 7000.-Ft.

„Az egészség teljes összhang gondolataink, lelkünk és testünk között. Mindnyájunknak isteni küldetése van ezen a földön, amelynek megvalósításához lelkünk, gondolatainkat és testünket eszközként használja. Ha e három összhangban működik, az eredmény tökéletes boldogság és egészség.”

(Dr. Edward Bach)

 

Kolák Éva, Bach-virágterápia tanácsadó
Telefon: +36 30/264-1373
E-mail:

kolakevi@gmail.com