Molnár Klára                             
Vörös Károly: 06-30-287-7426
E-mail:
vkarcsi@t-online.hu

Előadás sorozat Egyiptomról

Következő időpont: 2019. október 3. (csütörtök) 18:00 - 20:00

További időpontok:
2019. szeptember 19. Egyiptom történelme; Fontos történelmi korok és uralkodók
2019. október 3. Egyiptom történelme; Fontos történelmi korok és uralkodók
2019. október 17. Szakrális épületek Egyiptomban; Ahogy fent, úgy lent
2019. október 24. Az ősi világ titkai - a papság és az ősi tudás kapcsolata
                                                            - Egyiptomból ránk maradt különleges tanok
                                                            - Gyógyítás, varázslás, mágikus védelmezők, amulettek, átkok
                                                            - A túlvilág, balzsamozás, számadás a halál után
2019. november 7. Egyiptom egyéb különleges helyszínei és egyéb látnivalói

A név, az ország, a korszak, amit e szó jelképez, mindig is egyet jelentett az ősi misztikummal, a titkos tudással, a különleges, képzeletet megragadó épületekkel, a ködbe burkolódzó történelemmel, az időtlenség örökségével. A sivatag homoktengerében magasodik a Nagy Szfinx. Őrködik az ókori istenségek különböző világa, a többezer éves egyiptomi civilizáció máig is rejtélyes emlékei fölött.

Egyiptom a legrégibb és leghosszabb ideig fennálló, egyedi kultúrával, hitvilággal és művészettel rendelkező birodalom volt. Ez a páratlan civilizáció központi helyet foglal el az emberiség történelmében. A mágia és a spiritualitás szerves részét képezte a mindennapoknak. Csillagászat, matematika, fizika, orvoslástan, kémia, az építészet, a művészetek hihetetlen magas szintű ismereteivel rendelkeztek. Olyan többlettudással, amik a mai napig ámulatba ejtik a tudományos világot.

Sokezer éve nyűgözi le Egyiptom az odautazókat.. nem volt ez másként az ókorban, a múlt század elején.. vagy a mai napon. A gízai piramisok, a Tutankhamon sírjában talált kincsek és a karnaki templomváros a mai napig mágikus erővel bírnak nem csak a történészek, hanem a legtöbb ember számára.

Miért van ez? Mi vonz bennünket ehhez a helyhez, ehhez a kultúrához, ehhez az időszakhoz?

A valaha nagy, tündöklő civilizáció ámulatba ejti az embereket. Mert ez a hely nemcsak a régi piramisokról, a templomokról szól, hanem mindarról a spirituális „örökségről”, amit ránk hagytak, és amivel, nekünk, fejlődni vágyó embereknek kapcsolatba kell kerülnünk.

És miért is beszélünk most erről?

Kósa Ildikó vagyok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert jól ismerem Egyiptomot. Sokszorosan jártam körbe az elmúlt évtizedben a távoli oázisokat, sivatagokat épp úgy, mint, a történelmi helyszíneket, forgalmas városokat, és a tengerpartokat. Idegenvezetőként fontosnak tartom, hogy minél több ember érdeklődését felkeltsük ez a csodálatos, egyedülálló történelmi és természeti látnivalókkal rendelkező ország iránt. Rajongásom Egyiptomért magánemberként is hosszú ideje tart már. Büszkén vallom, hogy Egyiptommániás vagyok… a szó minden pozitív értelmében. Engem teljesen elvarázsolt ez a hely… Szeretem ezt az országot, helyeit, látnivalóit, ízeit és érzeteit.


Szeptemberben induló hatrészes előadássorozatban egy különleges utazásra invitálom Önöket téren és időn át, melyben megkíséreljük jobban megismerni ezt a varázslatot, amit Egyiptomnak hívnak.

Olyan örök jelképekkel fogunk foglalkozni, mint a piramisok, a Szfinx, Tutanhamon kincse, avagy a mágia. Megismerkedünk a különös, állatfejű istenekkel és történeteikkel. Híres uralkodókról beszélgetünk, mint Kheopsz, Hatsepszut, II. Ramszesz, Nagy Sándor és Kleopátra. Virtuálisan ugyan, de meglátogatjuk a hatalmas templomokat, és leereszkedünk a sírkamrák rejtelmes sötétségébe, hogy felfedezhessük a túlvilág titkait. Igyekszünk megérteni őseink hitvilágát, lelki tanácsaikat, hogy közelebb kerüljünk saját lelkünkhöz, a világhoz, ami körülvesz bennünket, és megértsük a régi világ univerzális rendjét. Beszélgetünk azokról a pozitív energiákról, melyek oly erősen átitatnak mindent ezen a varázslatos helyen. Egyiptom a legelevenebb beavató hely, mellyel kapcsolatba kerülhetünk. Ezek mellett meg kell említenünk a Nílus varázsát, a természeti látnivalókat, a sivatagokat, az iszlám építészet gazdagságát, a Vörös-tenger mélységeinek szépségét, a bazárok forgatagát és a kávéházak bensőségességét. Illetve néhány személyes élményemet is megosztanám majd, elmesélve mindazt, amit nekem magamnak Egyiptom jelent.

Szívesen csatlakozna hozzánk?
Szeretettel várjuk, hogy részese legyen ennek a beszélgetésnek.


Következő előadás időpontja: 2019. szeptember 19. csütörtök
Előadás kezdete - vége: 18:00 – 20:00
Az előadást tartja: Kósa Ildikó, idegenvezető
Részvételi díj 3000.- Ft.

Bejelentkezés szükséges:
e-mailben: molnarklara@t-online.hu vagy info@angyalfeny.hu
telefonon: 06-30-438-9514 (Molnár  Klára)