1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.

Molnár Klára: 06-30-438-9514
 Vörös Károly: 06-30-287-7426

E-mail:
info@angyalfeny.hu
                     molnarklara@t-online.hu
              vkarcsi@t-online.hu

Kundalini jóga

Átmenetileg szünetel

(alap légzéstechnikák, mantrák, testzárak elsajátítása – ehhez illeszkedő gyakorlatsor ill. meditáció)

Honnan származik a kundalini jóga?

Az i.e. V. század környékéről származó, hindu szent iratok, az Upanisadok is kitérnek a kundalini erőre, bár a szájhagyomány útján fennmaradt források még korábbról eredeztetik a tanításokat.
A kundalini jóga titkos tudománya évezredeken át szállt mesterről tanítványra, mígnem 1969-ben Yogi Bhajan az Egyesült Államokba érkezett, hogy elterjessze az ősi tanokat a nyugati világban és felkészítse az embereket a közelgő Vízöntő kor nehézségeinek leküzdésére. Napjainkban már az általa alapított 3HO szervezet (Healthy, Happy, Holy Organization) a világ minden részén tart tréningeket, meditációkat és tanítja, hogy hogyan élhetünk egészségesen, boldogan és emelkedetten, hiszen ez mindenkinek veleszületett joga.
Yogi Bhajan összehasonlító vallástudományból, majd kommunikáció-pszichológiából szerzett doktori fokozatot. Később közgazdaságtanból is diplomázott. Több mint 30 könyv szerzője. Az egész világon nagy tiszteletnek örvendett a Szikh Dharma fő vallási vezető tekintélyeként nyugaton. Ebben a minőségében találkozott II. János Pál pápával és kiterjedt konzultációkat folytatott a Dalai Lámával, valamint a Canterbury érsekkel a világbéke előremozdításának érdekében.

Mi a kundalini jóga (Yogi Bhajan tanításai szerint)?

A kundalini jóga egy nagyon energikus jóga irányzat.

Egy rendkívül sokszínű, összetett spirituális tudomány, amely alkalmazkodik a hétköznapi ember életkörülményeihez, hiszen gyakorlatias, direkt, így hatása gyorsan érezhető.

Célja, hogy fokozza tudatosságod, felszínre hozza, kibontakoztassa a benned lévő lehetőségeket, ezáltal hozva életedbe testi, lelki és szellemi szinten mélyreható változásokat.

Amennyiben tiszta szívvel, rendszeresen gyakorolsz, és készen állsz, ezek a változások elkerülhetetlenné válnak az életedben.

A kundalini jóga:

- segít egészséged megőrzésében, visszaszerzésében,

- tisztítja a testet és a szellemet,

- megerősít, önbizalmat ad,

- összeszedetté, hatékonnyá tesz a mindennapokban

Az óra felépítése:

Az Adi mantrával (Ong Namo Guru Dev Namo) ráhangolódunk a gyakorlásra, kapcsolódunk saját önvalónkkal, belső bölcsességünkkel és az ősi tanításokkal.

Elzengetjük az Aad Guray Nameh mantrát is, mellyel egyfajta védelmi burkot vonunk magunk köré a gyakorlás idejére.

Az órát a test és a gerinc átmozgatásával folytatjuk, mely felkészíti testünket és energetikai rendszerünket a gyakorláshoz.

A ráhangolódás és bemelegítés után következik egy dinamikus kriya, vagyis egy meghatározott gyakorlatsor elvégzése, amely mindig egy konkrét céllal történik bizonyos állapot elérése érdekében (pl. A szív megnyitása, Az aura erősítése, Az immunrendszer erősítése, A félelmek leküzdése). A gyakorlatok közben hangsúlyt fektetünk a pranayama gyakorlatokra, illetve szerepet kap a testzárak használata és a mantrák zengetése is.

A gyakorlást relaxáció követi, majd egy meditáció, mely általában a kriya témájához kapcsolódik.

Befejezésként elénekeljük az Örök nap dalt, majd a Sat Nam mantrát zengetjük.

Hasznos tudnivalók:

- kéretik fehér/ világos, kényelmes ruhában jönni. (a fehér a színek színe és különösen felemelő hatással van a lélekre) NEM KÖTELEZŐ!

- a gyakorlás előtt 2-3 órával már ne egyél – sok testzárat gyakorlunk, illetve erőteljesebb hasi légzésnél, dinamikus gyakorlatoknál kényelmetlen lehet a teli gyomor

- gyakorlás közben is megengedett az ivás (víz, tea) - mivel intenzív tisztulás folyik a szervekben, mirigyekben és érdemes zsebkendővel is készülni a pranayama gyakorlatok végett

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki szeretné felvértezni magát az élet kihívásaival szemben és könnyebben venni a napi akadályokat.

A gyakorlatsorok úgy vannak felépítve, hogy bárki végezheti őket, nem szükséges előzetes jógatapasztalat.

Jelentkezés: telefonon: 06-30-201-5563
                     vagy e-mailben: info@angyalfeny.hu

A Jógát tartja: Ádám Szilvia

A foglalkozás ára:

1700 Ft / alkalom - 4 alkalmas bérlet esetén: 6300 Ft

Időtartam:

1,5 óra, hétfőnként 18:45 - 20:15

(érkezés negyed órával korábban, hogy átöltözhess, felkészülhess)

Helyszín:

Budapest, VII. ker. Péterfy Sándor utca 15.