Molnár Klára                             
Vörös Károly: 06-30-287-7426
E-mail:
vkarcsi@t-online.hu

Csakra ismeretek

Amit az csakrákról tudhatunk

Csakrák

- a csakra fogalma

- elhelyezkedése

- színük, blokkok

- az aura és a csakrák közötti kapcsolat

- energiarendszerünk és az életfeladat

- csakra tisztító, harmonizáló gyakorlatok

- meditációk

- egyéb kapcsolódó témák és személyes üzenetek

Mik a csakrák?

C. G. Jung szerint a csakrák az emberi tudatosság fokozatainak szimbólumai. Más megközelítésből: kommunikációs központok, energiagenerátorok, testünk erőközpontjai, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilágból érkező információkat. Energiát vesznek fel a környezetből, a természetből, a kozmoszból, majd frekvenciákká alakítják azokat, ezzel biztosítva a fizikai szerveink működését.

Maga a szó szanszkrit eredetű. Jelentése: kerék, energiaörvény. Az energiaörvényben összemosódik a kint és a bent, mivel a külsőt a belső behúzza, akárcsak a víz örvényei.  A csakra forgása szívó hatást hoz létre, amely energiát, vagy információt vonz be. Ezt az energiát, vagy információt használjuk arra, hogy érzéseket és gondolatokat alkossunk. A csakrákban az a különleges, hogy sem anyagilag, sem fiziológiailag nem foghatók fel teljesen.

Eltérő vélemények vannak arról, hogy az embernek hány csakrája van, de a szakirodalom többsége 7 főcsakráról beszél, melyek a gerinc mentén helyezkednek el, sorban egymás után, a gyökércsakrától a koronacsakráig. Ebből kettő függőleges pár, testünk tengelye – Ég és Föld összekötése – a többi öt vízszintesen, egymásnak párjaként, helyezkednek el. A test elülső oldalán az érzelmi, a hátsó oldalán az akarati erőközpontok helyezkednek el.

A páros csakrák a gerincoszlop mentén fel és lefelé mozgó, fő, függőleges erőáramba csatlakoznak be. Ez az ember fő energetikai tengelye. Mindkét vége nyitott, alulról a gyökércsakrába, felülről a koronacsakrába torkollik. Mindebből látszik, nemcsak jelképesen, hogy a Föld erőit magába gyűjtő gyökércsakra, és a Kozmikus erők felfogására alkalmas koronacsakra gerinc melletti összeköttetése az ember testi-lelki-szellemi fő tartóoszlopát képezi.

Mind a hét csakrának meghatározott színe, feladata van. Az aurában megjelenve folyamatosan változtatják színüket. A csakráink színe más és más attól függően, hogy éppen dühöngünk, vagy szerelmesek vagyunk. A csakrák színe állandóan változik, de minden erőközponthoz rendelhetünk egy-egy színt, amely kifejezi annak lényegét, és rezgése megegyezik a csakra rezgésével. A hét csakra mindegyike egy bizonyos belső elválasztású mirigyhez és a környékén található szervekhez kapcsolódik, a kozmoszból és a Földből gyűjtött életenergiával látva el őket. Ha valamelyikük blokkolt, az életenergia nem képes akadálytalanul áramolni és így testi problémák keletkezhetnek azon a testtájékon.

Mind a hét csakrának van férfias és nőies energiája is. Ennek ellenére mindegyik központnak megvan a maga jellegzetes tulajdonsága.

Az általános elvek szerint az aura minden rétegéhez kapcsolódik egy csakra.  Életünk során folyamatosan kapjuk az energiát a csakrák helyes működéséhez. Minden év egy-egy csakra uralma alatt áll, melynek életcél szempontjából össze kell hangolódnia a többi főcsakrával. Így fokozatosan teljesítjük születéskor vállalt feladatunkat.

A csakrák tisztítása, karbantartása, energetizálása mellett fontos az energiarendszer védelme is. Nap, mint nap, különböző kellemetlenség ér bennünket, melyek megtépázhatják energiarendszerünket. A csakrákat legkellemesebben az illóolajokkal lehet harmonizálni. Közvetlenül a csakrára is fel lehet vinni, de feltétlenül hígítva kell használni.

Ahogyan színekkel és illóolajokkal lehet hatni a hét fő csakrára, úgy lehet zenével is. Van, aki kifejezetten csak zenére meditál. A zene ízlés és szokás kérdése, másrészről viszont objektív rezgésminta. Válasszuk ki a legmegfelelőbbet, hallgassuk meg többször, aztán kezdjünk vele meditálni. A zene passzívan aktiválja a csakrákat, de ha dúdolgatjuk, aktívan is hathatunk a csakrákra. Ez a csakraharmonizálás legegyszerűbb módja.

A betegség nem ellenség, hanem jelzés, mely arra utal, hogy egy csakra, s ezzel együtt az egész rendszer hol billent ki a harmóniából. Fontos feladatunk megtanulni a betegség üzenetét, ugyanúgy, ahogy meg tanuljuk értelmezni álmainkat. A csakrákkal való foglakozás segít megérteni testi tüneteinket, belső hangunkat és fantáziánkat, belső monológjainkat. A rendszeres befelé figyelés érzékennyé tesz arra, hogy megértsük belső lényünk üzeneteit.

Jelentkezhetsz bármelyik e-mail címen, vagy telefonon. Esetleges felmerülő kérdéseidre szívesen válaszolunk.

A létszám korlátozott, így a helyét 5000 forint előleg befizetéssel biztosíthatja.
A befizetéssel kapcsolatban keressen meg e-mailben. Köszönöm szépen.

A következő időpont:

  

 

Vezeti: Molnár Klára
Részvételi díj: 32000 Ft / 2 nap
Időtartam: 2 nap - 09:00 - 17:00
Telefon: 06-30-438-9514
E-mail:

info@angyalfeny.hu