Molnár Klára                             
Vörös Károly: 06-30-287-7426
E-mail:
vkarcsi@t-online.hu

  Ha magunkról kell beszélnünk, mindig sokkal nehezebb, mint másokról. Hogyan tegyük ezt, hogy szerényen el tudjuk mondani mindazt, amit másoknak tudniuk kell rólad? Hogy esetleg mi az, amivel hozzád fordulhatnak, ha segítségre van szükségük?

  Életünk folyamán mindannyian "nehézségekkel" szembesülünk, amelyekre, ha utólag rágondolunk, rájövünk, hogy milyen sok mindenre megtanítottak. Ezekből tanultam én is, és tanulok mind a mai napig, hiszen ez az út nem fejeződik itt be...

  2004-ben egy depresszió és pánikbetegség közelebbi megismerése arra sarkalt, hogy elkezdjek foglalkozni magammal. Az addigi világnézetem semmilyen szempontból nem volt nevezhető spirituálisnak. Ha akkor valaki elárulta volna, hogy mi lesz az, ami majd meghatározza életemet, akkor biztosan nem hittem volna el. Nem voltam a helyemen, és nem is törtem magam, hogy hallgassak a belső hangomra. Ezért kaptam a "sorstól" ezt a helyzetet, amit sokan betegségnek neveznek. "Gyógyulásomért" sok mindent kipróbáltam, jártam magán pszichiáternél, természetgyógyásznál, kineziológusnál, kínai akupunktúrára és kiropraktorhoz is eljutottam, de végül a csikung adta meg azt, amit kerestem. Segítségével, de legfőképpen önmagam változásával végül leküzdöttem a depressziót és egyúttal belépést nyertem a spirituális világba, a dolgok mélyebb megértésébe.

  A csikungot ezután sem hagytam abba, hiszen az energiákkal való munka egy új világot tárt elém. 2007-re elvégeztem a csikung 4. szintjét, és Xu Mingtang nagymester beavatásával személyes tanítványává váltam. 2012-ben megszereztem a Képmedicina II.-es oklevelemet. Sokáig nem akartam csikung tanárrá válni, amelyre egyébként a 4. szint elvégzése után lehetőség adódik, hanem inkább magam tudásának a gyarapítására tettem a hangsúlyt. Időközben sokan megkerestek, a csikung kapcsán, hogy segítséget kérjenek, és végül beláttam, hogy a tudásunkat tovább kell adnunk, ezért levizsgáztam és csikung tanárrá is váltam.

  Kíváncsiságom időközben sem engedte, hogy megálljak. Úgy éreztem, hogy minél többet tanulok, annál kevesebbet tudok. A világ kitárult és engem egyre több dolog érdekelt.

  Tanultam mágiát, részt vettem Drunvalo Merkaba meditációs tanfolyamán, tanultam gyógyítást lelki kulcsokkal, masszázst, gyógyítást népi gyógymódokkal.

  A Tarot világa, a számmisztika és annak különböző ágazatai valamint a parapszichológia is megfogott, amelybe ugyanúgy bele mélyedtem, mint az eredettörténetbe, a magyarok sámán - táltos hitébe, a Yotengritbe. Rájöttem, hogy bárhova fordulunk, a dolgok ugyanabba az irányba mutatnak, amin tovább szeretnék haladni.

  Úgy gondolom, hogy ezt a tudást nem hiába kaptuk. Használnunk és megosztanunk kell másokkal. Segítenünk kell azoknak, akik igénylik.